Túrós-kakaós kevert
Hozzávalók:
-tésztához->1 tojás, 25 dkg cukor, 5 dkg Ráma, 2,5 dl tej, 4 dkg kakaópor, 25 dkg liszt,1 sütőpor
-túrókrém->25 dkg túró, 4 ek. cukor, 4 ek. tejföl, ½ cs. puncs pudingpor,
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztben elkeverem a sütőport, a margarint a mikróban felolvasztom, majd mindent egy keverőedénybe teszek és egy mixelő rúddal sima tésztává keverem.
Sütőpapírral bélelt közepes (lasagne) tepsibe öntöm.
A túrókrém hozzávalóit is egy keverőedénybe teszem, majd ezt is a mixelő rúddal keverem krémesre.
A túrókrémet habzsákba töltöm vagy egyszerűen egy nylon zacskóba, aminek a sarkából levágok akkorát, hogy kisujjnyi vastagságban tudjam kinyomni belőle a krémet, majd kacskaringósan a tésztára nyomom.
Előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha már érzem az illatát, egy fogpiszkálót szúrok bele. Ha már nem tapad rá a tészta, elkészült.